El rol torna fort

A l'article del 3 de maig de 2017 de El Mundo, es parlava de la decadència i caiguda de l'imperi del rol, tant profús durant els anys 80 en contraposició amb els jocs virtuals (pc o consola).

Aquí us deixo l'article. 

No sé com ho veieu, potser si que va haver una época en que els videojocs, les apps de jocs per a mòbils i tauletes entraven tant fort en els nostres moments d'oci que semblava que desterraríen per sempre els jocs de taula i els jocs de rol.

El rol en canvi ha tornat fort en els darrers anys i s'ha reinventat també, invaïnt un espai virtual que els hi correspon amb tots els drets. Si busquem una mica hi ha infinitat d'associacions dedicades al joc de taula i de rol al nostre país i moltes d'elles per no dir la gran majoria disposen de plataforma online on poder jugar les seves partides.

Abans si volies jugar a rol et calia tenir un grup d'amistats que els hi agradés també el rol, disposar d'un espai, normalment la casa d'algú i sobretot quadrar agendes.

Ara amb l'arribada del rol online els inconvenients disminueixen, si entrés a qualsevol de les plataformes on pugen reclutaments pots escollir quina partida jugar si et quadra amb el teu horari, no cal conèixer als altres jugadors, no cal conèixer el sistema, la direcció de joc (DJ) s'encarregarà d'explicar-te breument tot el que necessites per començar a gaudir.

El rol online ha estat una finestra al món exterior durant aquest confinament per a moltíssima gent. També una gran oportunitat per a aquelles persones més cohibides que no s'atreveixen a anar a una associació ja que en moltes ocasions només es requereix una bona conexió de veu per a poder jugar i un bot de daus.

Fàcil, oi?

Per posar-vos un exemple, al server de Discord de Ludorussafa (534 membres), les estadístiques d'octubre  son molt esclaridores al respecte, 79 partides ofertades de les que en van fer ús 90 jugadors/es diferents.

Així que, potser el títol d'aquest post es una mica erroni, el rol no torna fort perquè mai va marxar. El rol es viu, ara més viu que mai.

No creieu?


Comentaris

Entrades populars