Terror al Rol


La temàtica de terror es molt recurrent en el jocs de rol. 

No cal trobar un sistema específicament de por per jugar una partida de terror.

Steven Universe per posar un exemple pot derivar en una partida aterridora si entren en acció els monstres adequats, amb un escenari opressiu i una atmosfera fosca. Per que els pitjors monstres no están en un bestiari de rol, els tenim a dins dels nostres caps.

Fa anys vaig dirigir "La Mansió Arnús", una aventura ambientada en una mansió abandonada de la meva ciutat i que va formar part dels events de Halloween del barri.

Els espais abandonats que coneixem i les llegendes pròpies de cada regió ens ofereixen la possibilitat de crear partides més immersives, aprofitar les pors ja existents per posar al límit als nostres jugadors, sempre dins d'un consens i uns límits establerts previament.

Tot i que resulti estrany, he dirigit més partides de por a infants que a adults. Jugar amb les nostres pors i enfrontar-nos a elles en un entorn segur els ajuda a entendre-les. Els infants son molt valents.

Fa un parell d'anys vaig fer un taller en una escola, parlant exactament sobre "La Por".

Aquell grup d'infants s'enfrontava a l'experiència de dormir per primer cop fora de casa. S'anaven de colònies i per a alguns era una experiència que els creava un sentiment d'angoixa, per una banda dormir fora de casa sense la seva familia i per altra enfrontar-se a lo que no coneixien. No saber si veurien aranyes, o monstres a la casa de colònies, dormir en un llit que no es seu en una habitació que no es seva.

Vam parlar de les pors racionals i les irracionals. 

Exemple d' una por racional: Una nena va dir que tenia por a les aranyes grans com una taràntula, però quan li vam explicar que aquests tipus d'aranya no viu en el nostre clima, i que no trobaria una tarántula a la casa de colònies aquella por irracional va anar empetitint.

La por es com la foscor, es disol quan li donem respostes, quan li aportem llum.

Tornant a les partides de terror, podem racionalitzar o no les pors a les que ens enfrontem durant el joc. Hi ha gent a la que li encanta espantar-se però també hi ha qui ho detesta, per això es important deixar els Tips ben clars en aquests tipus de partida i parlar molt amb les nostres jugadores.


P.D.:Aquest cap de setmana té lloc les jornades Hallowekend. Us heu apuntat a alguna partida? Si es així espero que passeu totes un Bon Halloween i gaudiu del joc.


Comentaris

Entrades populars